Review: Alterna’s first CC cream for the hair!

cc cream cavia cream voor het haar aziatisch haar kristy

Eerst was er de BB cream voor een gehydrateerde flawless face, en toen bedachten de knappe koppen een nog betere cream voor een mooie en gezonde gloed op je huid: de cc cream!Wat staat voor color correcting cream, waardoor roodheden en oneffenheden “gecorrigeerd” worden.

Maar meer daarover kan je natuurlijk lezen in het artikel van weiyi die deze cc cream uitgebreid heeft getest.

Don’t touch my hair!

Mijn haar is heel belangrijk voor mij: de kapper mag niet snijden in mijn haar en nooit te kort knippen. Ook gebruik ik gebruik shampoos en conditioners die eigenlijk bijna niet in Nederland te koop zijn.  Ik gebruik nu bijvoorbeeld de Bamboe lijn van het merk Alterna met bamboe extracten. Superzacht en fijn voor mijn haar.

Jup, alleen het beste voor mijn haar, misschien omdat ik vanaf mijn vierde tot negende jaar echt met een jongenskoppie heb rondgelopen (snif!). Mijn moeder knipte mijn haar namelijk ultrakort omdat dat lekker fris was in de zomer en makkelijk om te wassen. Maar daarna: nooit meer de schaar in mijn haar! Ik houd het nu natuurlijk wel bij, om mijn haar gezond te laten blijven, maar met mijn mams naar de kapper? Nooit meer!

Toen Alterna dus met een CC cream kwam voor het haar, was ik echt om: hebben dus!!

In tegenstelling tot de cc cream voor de huid wat staat voor colourcorrecting, heeft de cc cream voor het haar een andere betekenis en andere mooie voordelen. Ook heeft pantene een BB serum voor het haar uitgebracht, hierover meer maybe in my following blogs. 

Kaviaar voor het haar!

Alterna was de eerste die een CC cream voor het haar uitbracht met de meest pure en exclusieve ingredienten voor in je haar. Voor de huid, hebben cc creams natuurlijk een andere werking en is het meer om oneffenheden in gelaatskleur te "maskeren". DIt gaat dan om roodheden bijvoorbeeld, waardoor cc creams staan voor colour correcting. Met natuurlijk de voordelen die de bb creams al aanboden. Wel moet ik erbij vermelden dat bb creams voor de huid naar mijn ervaring iets olieachtiger qua textuur zijn, dit is goed voor een droge huid, maar niet voor een huid dat snel vet wordt. 

De CC cream van Alterna, staat voor caviar cream. Een weldaad voor je haar, omdat kaviaar staat voor duur en exclusief. En het bevat kaviaar bestanddelen. Vandaar dat de haar cc cream dus staat voor caviar cream. 

Als je deze speciale tube omdraait zie je 10 beloften voor het haar:

1.       hydratatie

2.       gezonde glans

3.       zacht

4.       sterk haar

5.       bescherming tegen de zon (uv-stralen) 

6.       handelbaar (makkelijker te stylen)

7.       beschermt tegen afbreken van je haar

8.       warmte protectie(bij het fohnen en of stylen)

9.       houdt je haar licht in model

10.   gepolijst haar

Mooie beloftes dus! 

Speciale tube

Bij een tube (denk aan de tandpastatube) krijg je al snel de neiging om in de verpakking te knijpen om de inhoud eruit te krijgen. Maar dat raad ik je vooral niet aan bij deze caviar cream. Als je te hard knijpt schiet de dop er alleen vanaf. Deze tube heeft namelijk een pompje aan de bovenkant. Hierdoor kan je de crème beter doseren op je haar in plaats van de klassieke tandpasta tube opening.

tube pomp caviar cream alterna kristy dames nl

Substantie

De crème is wit, als je goed kijkt zie je hele kleine witte korreltjes. Je moet ze heel goed inwrijven en uitsmeren op je haar. Het is geen zware substantie bij een grote hoeveelheid zakt deze ook niet in. Het is niet vettig, niet gelachtig, precies goed:D 

Smell

het ruikt heerlijk, de geur neigt een beetje naar citrusvruchten. In eerste instantie ruik je een lichte sinaasappelgeur waarbij het na 1 minuut meer neigt naar de grapefruit geur. Het is aangenaam, ook omdat het geen overheersende geur is. Je ruikt het alleen als je haar echt dichtbij houdt. 

The result:

Je kunt ermee stijlen, verzorgen en je haar mee beschermen, and this is the result.

alterna kristy asian fine hair test review cc cream

Aziatisch haar, is meestal fijn, maar bij lang haar (zoals ik heb) is het vaak snel slap en valt sluik. Zelf, vindt ik dat niet mooi omdat je dan heel plat haar hebt aan de bovenkant en het haar onder lijkt meestal dan op een hooibaal. Dat effect heb je vooral als je als aziaat je haar hebt geverfd. Dan zijn de punten helemaal als een bosje stro. Zoals je ziet op de foto heb ik sluik vallend haar. En het oogt droger dan op de tweede foto, waar ik dus de caviar cream al op heb gesmeerd. Mijn haar lijkt meer volume te hebben en het zit ook meer op zijn plek, zonder een vettig laagje achter te laten. Feels like my natural hair maar dan wat zachter en gehydrateerd.  Really a like. Ook wil ik vermelden dat mijn handen na 1 uur nog zacht aanvoelen. Heb de caviar cream namelijk met mijn handen aangebracht. 

Een aanrader?

Yes! Dit multifunctionele cremetje kan je op (handdoek)droog haar opbrengen, ter bescherming bij het fohnen en stijlen. Het beschermt je haar, pmaakt je haar mooier en het is vrij van chemische ingredienten. 

Waarom ik zo dol ben op de producten van Alterna? 

Alterna is een merk dat zich richt op haarverzorging met de beste ingrediënten voor het meest optimale resultaat. En het belangrijkste: vrij van parabenen, sulfaten en andere chemische additieven.  

Deze creme is 34,95euro. En exclusief verkrijgbaar in de winkels van de Douglas. Ook voeren ze de meest verkochte producten van de haarlijn van Alterna. Waar ik ook ervaring mee heb, (and absolutely adore!) zijn de haarproducten uit de bamboelijn. Met natuurlijk bamboe extracten. Vooral de shampoo en conditioner uit deze lijn is echt een weldaad voor je haar maar hierover misschien meer volgende keer.