Review: Cryo Sauna -reset your body in survivalmode

kristy dames nl cryo therapie sauna

Al weken zwaait mijn moeder mij in de (nog vroegere) ochtend uit omdat ik ga sporten.

Maar waar ik eigenlijk heen ga, weet ze niet. Waarom? Als ik haar zou vertellen dat ik even een paar minuten een cabine inga met temperaturen onder de nul graden. -170 graden welteverstaan: ze zou mij vastbinden thuis. Bij wijze van spreken :D

Het leven is al hectisch genoeg, sporten, werken, socialiseren en natuurlijk dan nog tijd hebben voor je partner/kind. Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 7 nederlanders last heeft van een burnout. Natuurlijk werd ik heel nieuwsgierig als fulltime ondernemer.  Waar werkweken die 38 uren bevatten meer uitzondering dan regel zijn. Lees: mijn werkweken bevatten soms meer dan 50 uur! Dan is ontspanning op zijn tijd wel fijn niet? Een koude sauna die stress weg kan nemen, en je gelijk opgeladen de dag door kan laten komen klinkt wel heel mooi. En ook nog eens voor de sporters onder ons: de spierpijn na een zware training kan verlichten. Maar is dat niet te mooi om waar te zijn? 

Natuurlijk ben ik door mijn nieuwsgierige aard gelijk deze cryo sauna ingedoken. Ik ben niet bang voor de kou, want neem zelfs in de winter koude douches. Want oma zei ooit: koude douches is goed voor een betere doorbloeding en dus mooiere huid.

Toen ik de cryo sauna ontdekte, ontdekte ik ook een leuk fimpje van Dr. Oz de tv dokter van het moment! Dat hij deze ook heeft laten uittesten. En dat deze een van de weinige methodes van de velen die uitgelicht waren, dit echt werkt.

Wat is de Cryo Sauna? Het is een soort sauna, een kleine cabine, maar in plaats van warmte komt er koudte.

cryo sauna cabine De Cryo sauna wordt gekoeld door stikstof vandaar dat de sauna van boven open is. De vloer van de sauna cabine kan( afhankelijk van je lengte ) omhoog en omlaag.

Belangrijk is dus dat tijdens de koeltesessie dat  je met je hoofd hoger dan deze cabine uitkomt, anders zou je stikken en/of onderkoeld raken. 

Waarom zou je jezelf blootstellen aan deze kou:

zoals ik hierboven al een beetje heb verklapt: je lichaam wordt gereset. De bovenste huidlaag wordt in korte tijd blootgesteld aan zeer lage temperaturen, waardoor je lichaam in de survival stand gaat. Hij zendt een signaal uit naar de hersenen dat er gevaar dreigt, waardoor je lichaam alle organen controleert en reset als het ware. Waarna je lichaam weer alle processen naar het normale functiepatroon weet te brengen. Net als een telefoon die je reset: weer zo goed als nieuw (meestal:P )

see the temperatures? :D ik zou niet langer dan 2 minuten aanraden. Ik heb dit zelf moeten opbouwen vanaf 30 seconden per keer.

Resultaat? :

Je stofwisseling wordt versneld, ook wordt de endorfine aanmaakproces gestimlueerd waardoor het depressiviteit kan tegengaan.

Ook kan het helpen tegen spataderen, doordat de doorbloeding beter en sneller tot stand wordt gebracht waardoor je huid gladder en strakker oogt.

Ik ga voornamelijk voor het snelle spierherstel. Als je intensief hebt gesport, is dit echt een aanrader! Ik heb veel minder last van spierpijn na een intensieve training.

Ik voel me in ieder geval wel fris en fruitig erna, toch wel een beetje hongerig omdat mijn lichaam extra hard moet werken om mijn lichaam weer op normale temperatuurwaarden te krijgen. But im good! Ook leuk weetje is dat ik erna een beetje sneeuw zie op mijn huid, want je gaat er zonder kleding in.  En de koudte blijft een klein beetje plakken:P

Nu is het een vrij nieuwe methode in nederland, waardoor ze het nog niet overal aanbieden. Maar ik heb een adres in vlaardingen gevonden waar ze dit aanbieden, wel moet ik erbij vertellen dat er toch nog een prijskaartje aan hangt van ongeveer 20 euro per sessie.