Studeren in het buitenland hoe krijg je het voor elkaar. Stappenplan

Naar een totaal ander land gaan om een studie te volgen, lijkt voor velen onmogelijk omdat er zoveel bij komt kijken en waarschijnlijk ben je langer bezig met de voorbereidingen dan dat je daar werkelijk studeert. Maar alle moeite en voorbereidingen die je moet treffen, is jou studie in het buitenland dubbel en dwars waard. Want niet alleen haal jij je papiertje in het buitenland, maar je doet super veel levenservaring op, ervaart een ander cultuur en niet te vergeten de geweldige mensen die je zult ontmoeten van over heel de wereld.

Om je plannen voor het studeren in het buitenland te realiseren moet je goed weten wat je wilt en wat je uit je studie in het buitenland wilt halen. Dus goede voorbereiding is nummer 1. Wat ik dus heb gedaan om te zorgen dat alles volgens plan loopt en mijn keuzes passen bij wat ik wil, is het maken van een balance sheet.

Dit is een simpele balance sheet, met eigen vermogen en uitgaves moet je eigenlijk een beetje negeren. Wat ik dus heb gedaan is links een rijtje opgesteld met wat ik wil en waar ikĀ  wil studeren. Rechts heb ik een rijtje opgesteld die wel voldoen aan mijn eisen.

Ik noem het A:
-Engels sprekende land
-1 jarige opleiding
-Hoog aangeschreven Universiteit
-Bekend om de business studies
-Extra curriculaire activiteiten

B zijde ( wie eraan voldoen):
-Engelse universiteiten
-Amerikaanse universiteiten
-Universiteiten in Canada
-Universiteiten in Australie

Nadat je hebt vastgesteld wat jij wilt, moet je afbakenen naar de landen die aan je criteria voldoen en wat erbij komt kijken. Bijvoorbeeld USA is erg prijzig omdat je een overseas student bent, je betaald dan waarschijnlijk het dubbele van het collegegeld van een bewoner van USA. Zodra je weet wat je wilt en waar je wilt studeren, moet je afbakenen naar de verschillende universiteiten die voldoen aan je criteria. Hoe je dit doet en waar je informatie kunt vinden over de kwaliteit van de verschillende universiteiten en hun rankings, zal ik in mijn volgende post plaatsen.

Houd de website in de gaten voor meer updates.

Groetjes vanuit Birmingham!