Dessert Cafés: Mango Pancake (met recept)
Pannenkoek heb je in verschillende soorten en vormen. Je hebt de Nederlandse pannenkoek, de dunne Franse crêpe, de dikke https://www.viagrapascherfr.com/acheter-viagra-marseille/ Amerikaanse pancake, de mini poffertjes etc. In Azië eten ze ook graag pannenkoeken, maar dan als een dessert gevuld met fruit en geklopte slagroom! De meest bekendste variant is de Mango Pancake, hier is een voorbeeld van:
Ik vind dit echt een heel lekker toetje, omdat het in Nederland niet verkrijgbaar is heb ik geprobeerd om het zelf te maken volgens dit recept
En het resultaat is?
De kunst zit hem om de pannenkoek zo dun mogelijk te maken, want als het te dik is krijg je barstjes bij het oprollen. Een kleine tip van mij om een mooie buitenkant te hebben (zonder “brand vlekjes” als bij een normale pannenkoek) is de pancake alleen aan 1 kant te bakken! Dus hem niet omdraaien in de pan. Je kan de slagroom van te voren opkloppen en in de koelkast bewaren om te laten opstijven, zodat het extra stevig is. Gebruik nooit slagroom uit een spuitbus. Gebruik verder verse rijpe mango’s, of ander fruit die je lekker vindt. Om de pancakes van een kleurtje te voorzien heb ik klein beetje kleurstof of cacaopoeder toegevoegd, hiermee creëer je van die niet standaard gele pannenkoeken ;)
Bekijk eens deze speciale crêpe/pannenkoekpannen om een goede crêpe te maken.
Voor diegene die van durian houden, voor velen een stinkende vrucht, hebben ze in Azïe ook een durian pancake
Aanraders voor mensen die deze desserts in Azïe willen uitproberen, in Hong Kong zijn 2 meest bekende Dessert Cafés:
Honeymoon Dessert 滿記甜品 (website)
Hui Lau Shan Healthy Dessert 許留山 (website)
Geen keukenprinses (of prins) en niet de gelegenheid om een retourtje naar Azïe te boeken? Dan raad ik jullie aan een soortgelijke variant als de Mango Pancake bij Chinees Dimsum Restaurant Full Moon (Den Haag) te proberen. Bij Restaurant Full Moon serveren ze een warme Mango Pancake niet gevuld met slagroom maar met een soort eigeelvulling.
Wat vind jij van deze luchtige pancakes? Of heb je liever een traditionele pannenkoek met spek of stroop?
Lisa