DIY: Oven-baked tortilla wrap mexicaans recept
Maak een lekkere oven gebakken tortilla wrap in een handomdraai! Als basis heb je natuurlijk tortilla wraps nodig die je in de supermarkt kunt verkrijgen, rest van de inhoud kan je zelf naar hartelust samenstellen. Hieronder geef ik een lijst met ingredriënten die ik heb gebruikt.
Benodigdheden:
Tortilla wraps (1 per persoon)
Maiskorrels
Roomkaas
(smelt) kaas (cheddar bv, maar elk andere soort kaas transforming healthcare zou lukken)
groente, spinazie bv
gerookte zalm (of ander vlees als gehakt of gebakken kipfilet stukjes)
aardappelsalade
guacamole (typisch mexicaans dipsausje!)
Andere recepten geven aan de tortilla wrap eerst op te warmen in de magnetron, op zicht hoeft het niet, het maakt het opvouwen straks alleen wat makkelijker.
Smeer een laagje roomkaas over de gehele wrap. Beleg de ingrediënten op ongeveer 1/3 gedeelte van de wrap. Vouw het vervolgens dicht als een enveloppe. Eerst de onderkant en daarna de zijkanten.
En rol de wrap vervolgens naar boven dicht.
Je kan zowel in als op de wrap kaas toevoegen, als je erg van kaas houdt ;)
Vet de ovenschaal lichtjes in om aanplakken te voorkomen
In een voorverwarmde oven 180 graden, laat je de wrap gedurende 10-15 minuten bakken. Totdat de kaas is gesmolten, pas op dat het niet is aangebrand.
Daarna schep je nog een scheutje guacamole er bovenop
En lekker smullen maar!
Je kunt de combinatie eindeloos variëren met wat je lekker vindt of wat je toevallig nog over hebt in de koelkast. Wat voor tortilla wrap ga jij lekker maken?