Product review: Inventum Babycakes Cake Pops Maker en hoe maak je cake pops?

Tijdje terug heb ik een artikel geschreven hoe je cake pops maakt op de traditionele manier. Tegenwoordig zijn er verschillende cake pops machines op de markt gekomen om de procedure te vergemakkelijken. Ik geef een klein overzicht van de op de markt gebrachte cake pops machines en een product review van mijn aangeschafte Inventum Babycakes cake pop machine.

Princess, Bestron en Babycakes zijn de meest bekende merken die een cake pop machine op de markt hebben gebracht. Alle 3 kunnen in 1 keer 12 cake pop balletjes maken. Het enige verschil is dat die van Babycakes 1300 watt is en de andere twee merken zijn 700 watt. Online reviews geven ook aan dat die van Babycakes aan de buitenkant heel erg heet wordt (niet kind vriendelijk dus). Ik heb uiteindelijk toch voor Babycakes gekozen omdat ik de machine ook voor andere doeleinden wil gebruiken. Persoonlijk raad ik die van Princess af. De gleuven tussen de openingen van de gaten zijn heel smal, waardoor het moeilijker wordt om te reinigen (online reviews gelezen). Verder zijn er nog “huismerken” van bepaalde winkels die cake pop machines verkopen, o.a. Xenos, Blokker, Kruidvat Tristar etc. De prijzen van de cake pop machines variëren van 20 tot 30 euro.

 

 

 

Bij de Babycakes cake pop machine is inbegrepen:

-          Afkoel rekje

-          Vorkje om de cake pop balletjes makkelijk uit de machine te halen

-          2 set van lollipop stokjes

-          receptenboekje


Klik voor vergrote weergaven van het recept

 
Aan de bovenkant zijn er 2 indicatielampjes die aangeven wanneer de machine gereed is.

 


Om achter te komen http://www.achaten-suisse.com/ hoeveel beslag je in de machine moet doen, kun je eerst testen om 3 cake pop balletjes te maken.


Na 2 minuten is het resultaat als volgt, je ziet dat de bovenkant niet helemaal rond is. Je kunt dus meer beslag gaan toevoegen.


2e test: meer beslag dan 1e keer


Dit keer is het resultaat veel beter


Met behulp van het vorkje draai je de balletjes om, om nog eens 2 minuten te bakken. Je hoeft de balletjes niet persé om te draaien, de balletjes worden dan ene helft donkerder dan de andere helft.


Nu is het tijd om een volle lading cake pop balletjes te maken! Een tip bij het vullen van het beslag is om de stekker uit de stopcontact te gaan halen, anders begint het te bakken terwijl je nog niet klaar bent met vullen.


Bij sommige cake pop balletjes is een randje gaan vormen, maar dat maakt niet uit. Na afloop kun je het makkelijk eraf halen.


Hier zie je het verschil tussen 1e en 2e test

Nadat de cake pop balletjes zijn afgekoeld, is het tijd om de cake pops mooi te versieren


Smelt een kleine hoeveelheid (witte) chocolade en dip een lollipop stokje erin. Steek het vervolgens in het midden van een cake pop balletje.


Als je klaar bent, laat je de chocolade stollen in de vriezer. Tussentijds kun je meer chocolade gaan smelten. Au Bain Marie of telkens 30 seconden in de magnetron op 600 watt.


Dip voorzichtig een cake pop in de chocolade en draai een beetje rond zodat overtollige chocolade wegdruipt. Je kunt ook lichtjes op je hand tikken. Wanneer de chocolade niet meer zo vloeibaar is, kun je het weer kort opwarmen in de magnetron of beetje sla olie toevoegen.


Nog voordat de chocolade gestold is kun je het versieren met spikkels en andere decoraties. Bewaar de cake pops in de koelkast zodat de chocolade helemaal kan gaan stollen. Je kunt het ook kort in de vriezer bewaren en daarna gewoon in de koelkast.

 
Lekker smullen maar!

Hierbij een selectie van paar boeken waarmee je nog meer hapjes kunt maken met je Cake Pop maker!

Lisa